Redčenje las – prikrivanje in pokrivanje redčenja las

Redčenje las – prikrivanje in pokrivanje redčenja las

Običajno je, da na dan izgubimo od 50 do 100 las. Več kot to lahko pomeni, da izločate več, kot bi morali, kar lahko prispeva k redčenju las. Redčenje las se običajno zgodi postopoma, kar pomeni, da imate čas, da ugotovite vzroke in izberete najboljše načine zdravljenja.

Kaj povzroča redčenje las?

Tanjšanje las je lahko posledica življenjskih navad, genetike ali obojega. Redčenje las lahko povzročijo tudi nekatera bolezenska stanja, hormonske spremembe, največkrat pa je to normalni proces staranja. Lasje na glavi lahko izpadejo vsakomur, vendar je to pogostejše pri moških. Plešavost se običajno nanaša na prekomerno izpadanje las na lasišču.

Skrivanje redčenja las

Redčenje las je morda težko prikriti, vendar pa obstaja veliko rešitev, ki vam bodo pomagale prikriti redčenje las in vam povrnile samozavest.

Postrižite si lase!

Pristrižite si lase

Morda se vam bo to zdel nenavaden predlog, ko se spopadate z redčenjem las, a resno – striženje lahko zmanjša videz zredčenih las. To je odličen primer načela “manj je več”. Daljši lasje so težji, zaradi česar imajo manjši volumen in se prilegajo lasišču. S krajšo pričesko s teksturo in plastmi pa lahko zlahka povečate moč las in ustvarite iluzijo polnejših in debelejših las.

Sprejmite svoje sive lase!

Pustite si svoje sive lase, saj ti razširijo lasno povrhnjico, kar lasem doda dodaten volumen. Če pa res ne prenesete sive barve las, pa vsaj poskusite zmanjšati barvanje las in barvajte samo korenine las. Tako bodo lahko vaši lasje bolj zdravi, močni in gosti.

Posušite jih s sušilnikom za lase.

Sušenje las lahko izravna lase pri koreninah. Če pa lase sušite z glavo navzdol pa lahko dobite obratni rezultat. Pri sušenju z glavo navzdol lase sušite stran od lasišča, kar tankim lasem doda volumen. Znano je, da so tanki lasje nagnjeni k poškodbam ter lomljenju. Zato potrebujete krtačo s ščetinami iz divjih prašičev, ki lahko odpravi nadaljnje poškodbe las, prepreči lomljenje las in spodbudi rast las. Okrogle krtače iz ščetin divjega prašiča lahko dodajo volumen za še bolj učinkovito prekrivanje redčenja las.

Poiščite pomoč.

Razmislite o naložbi v podaljške za lase! Pripenjanje las je idealno za povečanje  volumna in prikrivanja na mestih redčenja. Podaljški las so dolgotrajnejši in jih je mogoče hitro dodati, ter preveč ne obtežijo las. Druga možnost so lasni vstavki. Lasni vstavki se pritrdijo na vaš pravi las s pritiskom sponk. Zasnovani so tako, da se zlahka prilegajo določenim predelom lasišča. To je dobra možnost, če imate vidno izpadanje las na vrhu glave. Lahko pa si umislite tretjo možnost – lasuljo. Z lasuljo boste prekrili celotno glavo in še izbirate lahko dolžino, barvo in obliko pričeske. Tudi klobuki, turbani in šali so zelo eleganten način skrivanja tanjših predelov na glavi. Poskusite s čudovitim svilenim šalom, zabavno čepico ali kapo, navdihnjeno v starinskem slogu, da boste videti izjemno elegantno.

Izdelki za skrivanje redčenja las.

izdelki za skrivanje redčenja las

V svojo nego las dodajte šampon za volumen las. Šampon za volumen las bo dal lasem videz » napihnjenosti « in se bo boril proti videzu » ohlapnih « las. Je pa tudi dober predpogoj za sledeče sušenje las. Dodajte pa tudi suhi šampon v svojo lasno rutino. Suhi šamponi dodajo volumen tankim lasem, saj absorbirajo odvečno olje na lasišču in dvignejo lase. Prav tako vam pomagajo podaljšati čas med pranji, kar preprečuje pretirano pranje.

Poskusite barvno pršilo za narastek. Ta izdelek je veliko več kot sprej za lase. Gre za mešanico barvil in nanovlaken, ki se prepletejo z že obstoječimi lasmi. To napolni in zgosti vaše obstoječe pramene ter prekrije tam, kjer to najbolj potrebujete. To je takojšnja in učinkovita rešitev. Tudi z barvanjem las lahko dejansko skrijete videz tanjših las. Obstaja več možnih metod. Ena od možnosti je dodajanje svetlih in nizkih pramenov za dodajanje dimenzij. Če imate na primer temne lase in svetlo lasišče, lahko s svetlimi poudarki zmanjšate kontrast in hkrati dodate videz polnosti. Seveda pa previdno pri izbiri barve za lase – izberite čimbolj naravne in brez kemikalij.

Kako lahko preprečim izpadanje las?

olje sivke in beljakovine

Zdaj, ko smo predelali kako uspešno skrivati redčenje las, pa lahko preidemo na nasvete za preprečevanje redčenja las in spodbujanje rasti las.

Polno in zdravo lasišče je za številne ljudi ključnega pomena za njihov videz in samozavest. Če se lasje začnejo tanjšati ali redčiti, je to lahko zaskrbljujoče. Na srečo lahko storite več stvari, s katerimi preprečite izpadanje las ali spodbudite njihovo rast. Eterična olja so tekočine, pridobljene iz nekaterih rastlin, ki se uporabljajo predvsem v aromaterapiji in drugih vrstah alternativne medicine. Znano je da olje sivke uspešno uporabljajo nekateri ljudje s plešavostjo. Sivko pogosto kombinirajo z drugimi olji, na primer z rožmarinovim in timijanovim.

Ricinusovo olje naj bi imelo številne prednosti, vključno s krepitvijo pramenov, spodbujanjem rasti las in negovanjem suhega lasišča. Čeprav olje samo po sebi verjetno ne more pospešiti rasti las, je priljubljeno zaradi svoje sposobnosti ustvarjanja bolj zdravega okolja na lasišču, ki omogoča boljšo rast las. Tudi kokosovo olje ima dober vpliv na zdravje las. Lavrinska kislina v kokosovem olju pomaga pri vezavi beljakovin v laseh in jih ščiti pred lomljenjem pri koreninah in v pramenih. Vmasiranje kokosovega olja v lasišče lahko spodbudi boljši pretok krvi in pomaga pri obnovi lasišča.

Zdravi lasje pa so odvisni tudi od vašega splošnega zdravja. Pri podhranjenosti ali nekaterih motnjah hranjenja se lahko zgodi, da se v mešičkih ne tvorijo novi lasje. S krvnim testom lahko ugotovite, ali vam primanjkuje hranil. Zdravi lasje potrebujejo železo, folno kislino in cink, da rastejo debeli in močni. Tudi vitamini A, B, C in D igrajo pomembno vlogo. Poiščite dnevna dopolnila za moške in ženske, ki izpolnjujejo ta merila. Biotin – vitamin H ali B7 – sodeluje pri sintezi maščobnih kislin v telesu. Ta proces je bistvenega pomena za življenjski cikel las. Če vam ga primanjkuje lahko pride do izpadanja las. Tudi uravnotežena prehrana, bogata s temi vitamini in minerali, lahko pripomore k rasti las.

Prhanje z vročo vodo ne povzroča izpadanja las, lahko pa poškoduje beljakovine keratina in odstrani naravno olje iz las, zaradi česar so lasje suhi in šibki, kar lahko povzroči njihovo lomljenje. Pri umivanju las je najbolje uporabljati toplo vodo, pri izpiranju pa še hladnejšo, da lasje ohranijo dobljeno vlago in se ne lomijo.

Če želite resnično preprečiti lomljenje las, z glavnikom s širokimi zobmi ločite zapletene lase in jih nato posušite. Vedno krtačite suhe lase. Krtačenje spodbuja tudi pretok krvi v glavo, kar omogoča rast las.   Ko se odločate za pričesko, je najbolje, da se določite za spuščene lase . Tesno zvezani lasje z gumico lahko pretirano obremenijo lasne mešičke, kar jih poškoduje ali ceno uniči. Posledično lahko to vodi do redkejših las, saj lasje na temu mestu ne bodo več rasli.