Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci, želimo vam izraziti dobrodošlico na straneh spletne trgovine https://www.lasnipodaljski123.si/ v nadaljevanju (stran, spletna stran, spletno mesto).

Predno se boste odločili v naši spletni trgovini karkoli kupiti vas prosimo da natančno preberete pravno obvestilo in pogoje poslovanja, kajti le ti so zavezujoči, tako za nas, kot za vas spoštovani obiskovalci.

Pravno obvestilo

Na spletnih straneh predstavljamo splošne informacije o družbi, v nadaljevanju (trgovec, prodajalec, družba, podjetje, podjetnik, lastnik, administrator spletnega mesta, mi, nas, naše, skupina), in z njo povezanimi družbami, njenem poslovanju in njenih proizvodih.

Prosimo vas, da natančno preberete to obvestilo, ki se nanaša na vsakogar, ki obišče to spletno stran. Z uporabo spletne strani https://www.lasnipodaljski123.si/ uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in se z njimi strinja.

Pravno obvestilo spletnega mesta https://www.lasnipodaljski123.si/

Vse pravice so pridržane. Obvestilo se nanaša na začetno stran in vse podstrani spletnega mesta https://www.lasnipodaljski123.si/. Vse informacije in gradiva (pisna in slikovna) na elektronskem naslovu https://www.lasnipodaljski123.si/ so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine družbe, in z njo povezanih družb, katerih vsebine so vključene v https://www.lasnipodaljski123.si/.

Uporabnik lahko uporablja vsebine na spletnem mestu https://www.lasnipodaljski123.si/ izključno za svojo osebno, to je nekomercialno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin spletne strani https://www.lasnipodaljski123.si/ v komercialne namene je prepovedana.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Vse informacije in gradiva (pisna in slikovna), objavljena na spletni strani https://www.lasnipodaljski123.si/, se lahko reproducirajo le v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Informacij in gradiv, objavljenih na teh spletnih staneh, se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja družbe. Na vsaki reprodukciji ali primerku vsebine teh spletnih strani mora biti uporabljen znak, logo družbe, v skladu s pravili celostne grafične podobe – vse pravice pridržane.

Spletno mesto https://www.lasnipodaljski123.si/ vsebuje tudi informacije tretjih oseb in povezave s spletnimi stranmi tretjih oseb, vendar družba, ni odgovorna za njihovo vsebino. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest je odgovornost družbe, za vse primere izključena.

To pravno obvestilo lahko družba, kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih v primeru uporabe spremljate na spletni strani https://www.lasnipodaljski123.si/. Z uporabo teh strani ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in se z njimi strinjate.

Uporaba spletne strani https://www.lasnipodaljski123.si/ v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja spletno stran https://www.lasnipodaljski123.si/ na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Omejitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na https://www.lasnipodaljski123.si/ so informativne narave. Družba, se trudi za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov na spletnem mestu https://www.lasnipodaljski123.si/, vendar za njihovo točnost in celovitost ne more jamčiti in ne prevzema nikakršne odgovornosti. Uporabniki uporabljajo objavljene vsebine na lastno odgovornost. Niti podjetje, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani https://www.lasnipodaljski123.si/ ali še sodeluje pri nadgradnjah, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali ne možnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Družba tudi ne more biti odgovorna za poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do spletne strani https://www.lasnipodaljski123.si/, zaradi uporabnikovega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe. Podjetje, ni odgovorno za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani https://www.lasnipodaljski123.si/.

Podjetje, si pridržuje pravico, da spremeni vsebino spletne strani https://www.lasnipodaljski123.si/ kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

Varstvo osebnih podatkov

V tej Izjavi o varstvu osebnih podatkov so opisani načini, na katere spletno mesto družbe pridobiva, hrani in uporablja informacije o posameznikih, ki obiščejo to spletno stran. KO UPORABLJATE TO SPLETNO STRAN, HKRATI SOGLAŠATE S PRIDOBIVANJEM IN UPORABO INFORMACIJ NA NAČIN, KI JE DOLOČEN S TO IZJAVO O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV. POTRJUJETE, DA STE SEZNANJENI Z MOŽNOSTJO, DA podjetje TO IZJAVO PO LASTNI PRESOJI IN BREZ PREDHODNEGA OBVESTILA OBČASNO SPREMENI, PRILAGODI, DODA ALI ODSTRANI OZIROMA DRUGAČE POSODOBI. Vendar pa bomo vaše osebne podatke vedno obravnavali v skladu z Izjavo o varstvu osebnih podatkov, ki je bila v veljavi v času, ko so bili podatki pridobljeni. O vseh spremembah te Izjave bomo poročali na tej spletni strani, da boste v celoti seznanjeni s tem, kakšne podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in pod katerimi pogoji jih je dovoljeno razkriti. Izjava o varstvu osebnih podatkov se nahaja na naši domači strani, na voljo pa je tudi na vseh straneh, kjer se zahtevajo Osebni podatki. Na takih mestih so lahko po potrebi navedena tudi dodatna pojasnila glede namena njihove uporabe.

Jamčenje varstva podatkov

Izraz “Osebni podatki” se v tej Izjavi uporabljajo za podatke, kot so na primer vaše ime, rojstni datum, naslov elektronske pošte, poštni naslov ali telefonska številka, na osnovi katerih vas je mogoče identificirati. V večini primerov bomo vaše Osebne podatke obravnavali tako, kot je opisano v tej Izjavi. Vendar pa si pridržujemo pravico do dodatne obravnave v obsegu, ki ga omogoča ali zahteva zakon, ali v obsegu, ki je potreben v primeru sodne ali kazenske preiskave.

V naslednjih poglavjih so opisani načini in čas pridobivanja Osebnih podatkov.

Namen uporabe Osebnih podatkov

Večina naših služb ne zahteva nikakršne registracije, ampak vam omogoča obisk naše spletne strani, ne da bi morali pri tem razkriti svojo identiteto. Vendar pa bodo nekatere službe morda od vas zahtevale vaše Osebne podatke. Če se v takih primerih odločite, da nekaterih izmed njih ne boste razkrili, se lahko zgodi, da ne boste imeli dostopa do določenih delov spletne strani in do odziva na vaše povpraševanje. Vaše Osebne podatke bomo lahko pridobili in uporabljali, da vam bomo lahko zagotovili izdelke in storitve, vam zanje izdajali račune, tržili izdelke in storitve, za katere menimo, da so za vas zanimivi, ali pa z vami komunicirali v druge namene, ki bodo razvidni na podlagi okoliščin ali o katerih vas bomo obvestili, ko bomo od vas pridobili Osebne podatke.

Nerazkrivanje Osebnih podatkov

Vaših Osebnih podatkov ne bomo prodajali, posredovali ali drugače pošiljali tretjim, razen v primerih in obsegu, ki jih določa ta Izjava. Osebni podatki se lahko prenesejo tudi na tretje, ki poslujejo za nas ali v našem imenu, za nadaljnjo obdelavo v skladu z namenom, za katerega so bili podatki v osnovi pridobljeni, ali pa se lahko obdelajo na druge zakonite načine, na primer za dobavo storitev, vrednotenje uporabnosti te spletne strani, trženje, upravljanje s podatki ali tehnično podporo. Te tretje strani so se s pogodbo, ki so jo sklenile z nami, obvezale, da bodo Osebne podatke uporabljale zgolj za dogovorjene namene ter jih ne bodo prodajale in razkrivale tretjim, razen v obliki ali obsegu, ki ga zahteva zakon, ki ga dovoljuje podjetje ali pa ga določa ta Izjava.

Osebni podatki, ki bi jih od vas pridobili, se lahko prenesejo na tretjo stranko tudi v primeru prodaje, odstopa pravic ali prenosa podjetja ali njegovega dela na tej lokaciji in z njim povezanih podatkov o kupcih. V tem primeru bi od kupca, prevzemnika pravic ali prevzemnika podjetja zahtevali, da z Osebnimi podatki ravna v skladu s to Izjavo. Osebni podatki se lahko tretjim razkrijejo tudi, če to od nas zahteva veljavna zakonodaja, sklep sodišča ali vladni predpis oziroma če je razkritje sicer potrebno v podporo kazenski ali sodni preiskavi ali postopku v Sloveniji ali v tujini.

Pravica do dostopa, popravkov in ugovora

Ko Osebne podatke obdelujemo, vedno v razumnem obsegu poskrbimo za to, da so točni in posodobljeni za namen, za katerega so bili pridobljeni. Imeli boste možnost ugovora proti obdelavi svojih Osebnih podatkov, če obdelava ni smotrno potrebna za pravno utemeljen poslovni namen, kot je opisano v tej Izjavi ali v skladu z zakonom. V primeru neposrednega elektronskega trženja vam bomo zagotovili način, kako se lahko izključite iz prejemanja elektronskih reklamnih sporočil oziroma način, da se vanj vključite, če to zahteva zakon. Če se želite na nas obrniti glede naše uporabe vaših Osebnih podatkov ali pa nasprotovati obdelavi teh podatkov, uporabite za to ustrezen kontaktni obrazec na povezavi. Če se boste obrnili na nas, napišite ime spletne strani, na kateri ste dali svoje podatke, in konkretne informacije, za katere želite, da jih popravimo, posodobimo ali izbrišemo, hkrati pa se ustrezno identificirajte. Zahtevki za izbris bodo obravnavani v skladu z veljavnimi zakonskimi in etičnimi zahtevami glede poročanja, vlaganja ali hranjenja dokumentov, ki nas obvezujejo.

Varnost in zaupnost

Da bi zagotovili varnost in zaupnost Osebnih podatkov, ki jih pridobivamo na spletu, uporabljamo podatkovne mreže, ki so med drugim standardno zaščitene s požarnim zidom in geslom. V času upravljanja z vašimi Osebnimi podatki bomo ravnali v skladu s posebnimi ukrepi, ki smo jih oblikovali za zaščito podatkov pred izgubo, zlorabo, nedovoljenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Prenos podatkov v tujino

Vaše podatke lahko prenesemo na eno od podatkovnih baz Skupine izven vaše matične države, lahko tudi v države, ki morda za vaše podatke ne zahtevajo take stopnje zaščite kot jo zagotavlja vaša država in sicer v skladu z veljavno zakonodajo.

"Piškotki" in internetne oznake (tags)

Zbiramo in obdelujemo lahko tudi podatke o vaših obiskih te spletne strani, na primer strani, ki ste jih obiskali, spletno stran, s katere ste prišli, in kaj ste iskali. S pomočjo takih informacij lahko izboljšamo vsebino strani in zberemo statistične podatke o ljudeh, ki našo spletno stran uporabljajo v interne tržno-raziskovalne namene. Pri tem bomo morda namestili "piškotke", ki pridobijo ime domene uporabnika, vašega ponudnika internetnih storitev, vašega operacijskega sistema ter datum in čas dostopa. "Piškotek" je informacija, ki se pošlje v vaš brskalnik in shrani na trdem pogonu vašega računalnika. Piškotki vašega računalnika ne poškodujejo. Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da vas obvesti, ko prejmete "piškotek". Na ta način se boste lahko odločili, ali ga želite sprejeti ali ne. Če ne želite, da vam nameščamo piškotke, nam to sporočite z uporabo ustreznega kontaktnega obrazeca na povezavi. Vendar pa bi vas radi opozorili, da v primeru, da piškotkov ne sprejmete, morda ne boste mogli uporabljati celotne kapacitete programske opreme svojega brskalnika. Za pomoč pri zbiranju in obdelavi informacij, opisanih v tem poglavju, bomo morda uporabljali tudi storitve zunanjih izvajalcev.

Občasno lahko uporabljamo internetne oznake (ki jih poznamo tudi pod imenom ukazi, značke, GIF-i z eno slikovno točko, jasni GIF-i, nevidni GIF-i in 1-by-1 GIF-i) in piškotke na tej spletni strani ter jih lahko razporedimo preko pogodbenega oglaševalca ali izvajalca spletne analitike, ki se lahko nahaja v tujini ali pa tam hrani ustrezne informacije (vključno z vašim IP-naslovom). Te oznake/piškotki so nameščeni na spletnih oglasih, ki uporabnike pripeljejo na to stran, in na različnih straneh te spletne strani. To tehnologijo uporabljamo za merjenje odzivov obiskovalcev na naše spletne strani in učinkovitosti naših oglaševalnih akcij (med drugim tudi tega, kolikokrat obiskovalci stran odprejo in koliko informacij poiščejo), pa tudi za ovrednotenje vaše uporabe te spletne strani. Pogodbeni partner oziroma spletni analitik bosta imela zaradi teh oznak/piškotkov možnost zbirati podatke o obiskovalcih naše in drugih spletnih strani, lahko bosta sestavljala poročila o aktivnosti spletne strani in nam jih posredovala, lahko pa bosta zagotavljala tudi dodatne storitve v zvezi z uporabo spletne strani in interneta. Tovrstne informacije bosta posredovala drugim, če za to obstaja zakonska obveznost ali če najamejo druge, ki bodo informacije obdelovali v njihovem imenu. Če bi želeli o spletnih oznakah in piškotkih, povezanih s spletnim oglaševanjem, pridobiti še več informacij, ali pa bi radi zavrnili pridobivanje teh podatkov s strani tretjih, obiščite spletno stran Network Advertising Initiative.

Osebni podatki in otroci

Večina storitev, ki je na voljo na tej spletni strani, je namenjena osebam, starejšim od 18 let. Vsak posameznik, ki želi pridobiti informacije o zdravilu, ki je indicirano za uporabo pri otrocih, mora imeti najmanj 18 let. Osebnih podatkov ne bomo zavestno pridobivali od mladoletne osebe ter jih uporabljali ali razkrivali, ne da bi poprej preko direktnega stika (ne v elektronski obliki) pridobili soglasje staršev ali skrbnika. Staršem bomo posredovali (i) obvestilo o posameznih vrstah osebnih podatkov, ki jih od mladoletnika pridobivamo, in jim zagotovili (ii) možnost, da nasprotujejo zbiranju, uporabi ali shranjevanju tovrstnih podatkov v prihodnje. Podjetje na tem področju deluje v skladu s predpisi, ki urejajo zaščito otrok.

Povezave na druge spletne strani

Ta Izjava velja samo za to spletno stran, ne velja pa za spletne strani, ki so v lasti tretjih. Posredujemo lahko povezave na druge spletne strani, za katere menimo, da so za naše obiskovalce zanimive. Prizadevamo si, da bi bile te spletne strani čimbolj kvalitetne. Vendar pa zaradi narave Interneta ne moremo jamčiti enakega nivoja zasebnosti tudi na spletnih straneh, na katere se povezujemo oziroma ne moremo biti odgovorni za vsebino drugih strani, razen svoje. Izjava ni namenjena spletnim stranem, ki niso v lasti podjetja.

Kontakti

Če imate glede upoštevanja te Izjave dodatna vprašanja ali pa bi želeli s svojimi predlogi ali komentarji izboljšati njeno kakovost, vas vabimo, da nam to sporočite z uporabo ustreznega kontaktnega obrazeca na povezavi.

Sklepanje pogodbe med Podjetjem in uporabnikom spletnih strani

Pravila in pogoji uporabe so namenjena zaščiti uporabnikov spletnih strani podjetja in zaščiti blagovne znamke podjetja. Pri nastopanju v svetovnem spletu težimo k zaščiti pred neodgovornimi, vznemirjujočimi, motečimi in končno tudi nezakonitimi ravnanji in aktivnostmi. S sprejetjem teh pogojev in ravnanjem po teh pogojih, boste sebi in drugim uporabnikom zagotovili prijetnejšo in varnejšo uporabo storitev podjetja.

Poleg teh pravil uporabe veljajo na strani podjetja tudi vsa druga pravila in navodila, ki jih objavi upravljavec spletnih strani https://www.lasnipodaljski123.si/ in so tam tudi objavljena.

Z uporabo naših spletnih strani ali katerekoli storitve iz ponudbe podjetja sprejemate tu navedena pravila in pogoje uporabe. Zato vas prosimo, da pravila uporabe pregledate in jih spoštujete. V kolikor se pravil ne boste držali, boste zakonske in s temi pravili opredeljene posledice nespoštovanja nosili sami. Če se s pogoji in pravili uporabe teh strani ne strinjate, vas prosimo, da spletnih strani ne uporabljate.

Vsebina spletnih strani

S pogoji opredeljenimi v tej pogodbi so vsebine in servisi na spletnih straneh podjetja na voljo uporabnikom, obiskovalcem in poslovnim partnerjem.

Na spletnih straneh podjetja so objavljeni materiali, ki so komercialnega in informativnega značaja, uporabniki pa jih lahko uporabljajo izključno v zasebne namene.

Natančnost in resničnost podatkov

Lastnik se obvezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bo nudil natančne in kakovostne informacije. Seveda pa želimo uporabnike opozoriti, da se napake, pomanjkljivosti in zamude pri vnašanju ažurnih podatkov, kakor tudi tipkarske napake lahko pojavijo povsem brez odgovornosti podjetja.

Zasebna in nekomercialna uporaba dostopnih podatov

Naše spletne strani so namenjene izključno vaši osebni in nikakor ne komercialni uporabi. Nikakršne spremembe, razmnoževanje, razpečevanje, neposredno prenašanje, prikazovanje, predstavitve, reprodukcija, objavljanje, pooblaščanje, oblikovanje ponaredkov, prodaja informacij, programske opreme, proizvodov in storitev, ki so v lasti teh spletnih strani, niso dovoljene.

Zaščita avtorskih pravic

Podjetje je izključni in edini lastnik idejnega in izvedbenega projekta, prav tako so vse programske aplikacije na https://www.lasnipodaljski123.si/ in podstraneh v lastništvu podjetja. Avtor vseh informacij na portalu je v sodelovanju s partnerji podjetje. Vsebine, ki niso v izključni lasti podjetja bodo posebej izpostavljene in označene. Če boste opazili kakršnokoli kršenje avtorskih pravic, vas prosimo, da nam nemudoma sporočite z uporabo ustreznega obrazca na povezavi, ker bomo, če se ne bomo uspeli drugače dogovoriti z avtorjem, te vsebine takoj umaknili z naših spletnih strani.

Vse fotografije in posebno tiste, na katerih je znak podjetja, so v izključni lasti podjetja. Avtorske pravice za celotno vsebino in materiale, ki so na spletnih straneh, pripadajo podjetju.

Uporabnik ali obiskovalec strani https://www.lasnipodaljski123.si/ ne sme brez vedenja in pisnega dovoljenja uporabljati ali kopirati informacij v komercialne namene. Vse pravice so pridržane. Medijskim hišam in drugim ponudnikom spletnih storitev in partnerjem podjetja bomo, zaradi uporabe materialov izključno v promocijske namene, uredniške in informativne namene v časopisih in revijah, elektronskih medijih, kakor tudi spletnih straneh partnerjev podjetja, v skladu z dogovorom takšno dovoljenje dali. Drugačna uporaba materialov s spletnih strani podjetja ni dovoljena. Za uporabo materialov s spletnih strani https://www.lasnipodaljski123.si/ se morajo uporabniki, stranke in drugi ponudniki spletnih storitev podjetja obvezati, da bodo v celoti upoštevali tu opredeljenih omejitev, pogojev in zahteve, če se ne bomo s posebno pogodbo drugače dogovorili.

Zaščita zasebnosti

Vaše osebne podatke in zasebnost bomo pri podjetju obravnavali skladno z izjavo o varovanju osebnih podatkov.

Obveščamo vas tudi, da bomo vaše podatke uporabili za občasno pošiljanje sporočil v zvezi s pomembnimi spremembami na spletnih straneh podjetja. Vljudno prosimo, da nam sporočite, če naših sporočil s pomembnimi spremembami, ugodnostmi in posebnih ponudbah prodajalca ne želite prejemati.

Varnost podatkov

Ker želimo, da bi bili podatki podjetja varni, smo pripravili računalniške programe, ki spremljajo vse obiskovalce mreže in takoj prepoznajo nepooblaščene poskuse pošiljanja in spremembe podatkov, kakor tudi tiste, ki bi utegnili na kakršenkoli drug način povzročiti škodo. Nepooblaščeni poskusi pošiljanja in spremembe podatkov so na naših straneh strogo prepovedani. Proti kršiteljem bomo ukrepali po veljavni zakonodaji in po tu navedenih pogojih.

Podjetje ne more jamčiti za podatke poslane z elektronsko pošto.

Prepovedana in nedopustna uporaba

Kot uporabnik spletnega mesta https://www.lasnipodaljski123.si/ se obvezujete, da podatkov, informacij in posebej fotografij, kakor tudi katerihkoli drugih materialov, ki so last podjetja oz. niso vaša last ne boste uporabljali nezakonito, kakor tudi ne v nasprotju s temi pravili.

Povezave na spletne strani tretjih oseb

Na naših spletnih straneh so tudi povezave na strani, ki jih nadzirajo druge fizične ali pravne osebe. Te povezave so na naših straneh samo kot priporočilo in morebiten dodaten vir obsežnejših informacij. Ker podjetje na njihovo vsebino in uredniško politiko upravljavcev strani nima nikakršnega vpliva, tudi ne prevzema odgovornosti za njihovo vsebino ter točnost in resničnost tam navedenih podatkov.

Sprememba pogojev uporabe

Podjetje si pridržuje pravico te pogoje brez predhodnega opozorila kadarkoli spremeniti. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Vsi obiskovalci se morajo s spremembami seznaniti in jih tudi upoštevati.

Ta pogodba velja vse dokler ga ena od strank ne prekine. Pogodbo lahko prekinete kadarkoli tako, da ne uporabljate več spletnih strani https://www.lasnipodaljski123.si/ in uničite vse materiale, ki ste jih s strani posneli, natiskali ali na kakršenkoli drug način shranili.

Posebne določbe

Uporabnik se strinja, da je to pogodbo mogoče prenesti na drugo osebo.

Pristojno sodišče

Za tolmačenje in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je izključno pristojno sodišče v Kopru.

Back to top